veneciaEl ministre de Cultura, Albert Esteve, i el comissari de la mostra andorrana a la 56a edició de la Biennal de Venècia, Henry Périer, han presentat aquest dijous en roda de premsa l’equip de comissaris i comissaris adjunts implicats en la propera Biennal de Venècia, així com les bases per participar-hi.

Els sots comissaris que acompanyaran Périer en aquesta nova edició són Francesc Rodríguez, que repeteix en aquesta responsabilitat, així com Joana Baygual i Sebastià Petit. Baygual és experta en anàlisi i gestió de l’art actual, formada en conservació i restauració d’obres d’art i reconeguda com a artista plàstica. Petit és galerista, assessor d’art, comissari d’exposicions, conservador de col·leccions i gestor cultural, a més de ser membre fundador de l’Associació de Galeristes Independents de Catalunya.

Pel que fa a les bases de la convocatòria, en aquesta edició s’inclou alguna variació referent als terminis de presentació de les candidatures, ja que el termini per presentar la documentació acreditativa serà paral·lel al de l’avantprojecte, concretament entre el 12 de juny i el 15 de setembre. De fet, els terminis d’aquesta edició s’ajusten en relació amb les convocatòries d’anteriors edicions a causa de l’avançament de la data d’inauguració, prevista per als primers dies de maig del 2015.

Esteve ha apuntat que a data d’avui encara no s’ha tancat una ubicació per a la nova participació andorrana, de manera que actualment el Govern es troba en la fase d’analitzar diferents possibilitats en aquest sentit. El titular de Cultura s’ha mostrat confiat que aquesta nova edició permetrà a Andorra i els seus artistes “créixer de manera individual i col·lectiva”.

La convocatòria és oberta a tots els artistes i creadors de nacionalitat andorrana o estrangers que actualment resideixin al Principat. Els criteris de valoració que es tindran més en compte són la innovació creativa, el dossier argumentat i la trajectòria artística. Els artistes que van presentar avantprojecte per a les edicions dels anys 2011 o 2013 estan exclosos de presentar una altra vegada la documentació acreditativa, excepte els qui l’han retirat per motius professionals.

Els avantprojectes han d’especificar una proposta artística i explicar la tècnica i els materials amb què es vol treballar. El comissariat revisarà la documentació dels candidats i elegirà els candidats que poden presentar projecte. El projecte s’ha de lliurar abans del dia 1 d’octubre del 2014 i els autors el defensaran davant el comissariat. El projecte es pot presentar en esquema, en format virtual o en maqueta. Finalment, l’opció d’accedir a la tercera fase, la de realització de l’obra, serà comunicada abans del dia 11 d’octubre del 2014 als autors de les obres seleccionades. Totes les obres hauran d’estar finalitzades i enllestides el 15 de gener del 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada