Es presenta l’Associació de Biotecnologia d’Andorra

andbioL’Associació de Biotecnologia d’Andorra, ANDBIO, s’ha constituït fruit de la voluntat de diversos professionals de les biociències per divulgar la Biotecnologia a la societat andorrana i per promoure el desenvolupament d’un sector emergent que experimenta un creixement molt important a nivell internacional (un 13% l’any 2013), i d’activitats que aportin beneficis presents i futurs a nivell socioeconòmic al nostre país.

Aquest dilluns al matí s’ha presentat l’associació en roda de premsa a l’edifici de Caldea, aprofitant l’acte per anunciar com a una de les accions significatives de l’associació a curt termini l’organització del I Fòrum de Biotecnologia d’Andorra, que es preveu tindrà lloc durant la primera setmana d’octubre. El Fòrum serà el marc on es tractaran temes entorn d’aquest nou sector emergent al nostre país i preveu l’assistència d’un centenar de persones, entre les quals cal destacar una delegació de Biocom.

Entre els objectius de l’Associació, destaca:

-Vetllar pel progrés, prestigi i prerrogatives de la professió biotecnològica, així com per a la ordenació i difusió de l’exercici i de les competències dels estudis en Biotecnologia.

-Informar i divulgar (aspectes cientificotècnics, emprenedoria, bioètica, coneixements d’inetrès general)

-Impulsar projectes d’R+D i promoure la internacionalització: iniciatives público-privades, xarxa d’ investigació (nacional i internacional), creació d’aliances amb
universitats i centres de referència, etc.

-Establir sinèrgies científico-empresarials (fòrums temàtics, congressos, debats)

-Generar un clima d’inversió que afavoreixi la relació entre els professionals de les biociències, els emprenedors i els inversos (start-ups, “bioincubació”, capital risc, etc)

-Fomentar la creació d’un teixit sòlid de bioempreses establint la base de la nostra bioeconomia.

-Col·laborar amb altres associacions científiques i professionals, tant nacionals com internacionals, d’especialitats afins.

Els socis fundadors d’Andbio són Vanesa Arroyo, consultora en l’àrea del Desenvolupament de Negoci de la R+D i la innovació, Presidenta de l’Associació; David Vilanova, Biòleg Molecular i Bioinformàtic, emprenedor i cofundador de Biovalira, com a Vicepresident; Rafel Vergara, Biòleg i tècnic en seguretat alimentària al Ministeri de Salut i Benestar, secretari; i Miquel Àlvarez Marfany, Director de Cimera Biomed i vocal.

Andbio compta amb la col·laboració de Magda Marquet, com a Presidenta honorífica. Marquet és actualment presidenta de Biocom (l’Associació de Biotecnologia de California del Sud amb més de 600 empreses) i fundadora de l’empresa d’investigació Althea.