meritxell2En el marc de la incorporació del santuari de Meritxell a la Ruta Mariana, s’ha presentat la nova talla de la Mare de Déu de Meritxell, encomanada pel departament de Patrimoni Cultural a la tallista i restauradora Íngrid Forell.

La nova imatge de la mare de Déu de Meritxell ja pot visitar-se al santuari vell. Avui la tallista ha exposat el procés de creació de la peça, a partir d’imatges velles i de fotocòpies, que s’han traslladat sobre dos blocs de fusta, on s’han tallat d’una banda la Verge i de l’altra, l’Infant.

Ha estat un procés laboriós per tal de definir els volums de les dues peces, polir-les, donar diverses capes d’imprimació i finalment, pintar i envellir la figura.

Mossèn Ramon Rossell ha beneït la imatge, tot destacant la singularitat de la talla i la importància que té per al santuari poder exhibir-la.
La Ruta Mariana és un itinerari d’interès cultural i religiós, adreçat a turistes que tenen com a motivació principal o secundària del seu viatge la fe en la Verge.

1 comentari

  1. I com no haurà sortit el tema d’Aina com sempre i per variar , aquest señor no es cansa de parlar d’Aina o que i de les muntanyes i dels llacs quina pesadilla de tio

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada