Es presenta ‘La nedadora’ de Francesc Puigpelat, l’obra guanyadora del Premi Carlemany

L’autor de l’obra guanyadora del premi Carlemany per al foment de la lectura 2018, Francesc Puigpelat, assistirà el proper 28 de maig al lliurament del premi, que tindrà lloc a l’Andorra Park Hotel a les 19.30 hores.

Un consell lector format per sis persones ha estat l’encarregat de seleccionar 4 obres de les 11 presentades, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del premi. El consell l’han composat les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores dels tres sistemes educatius d’Andorra Joana Bonet Aguilà (Col·legi María Moliner), Mireia Nogué Sánchez (Liceu Comte de Foix) i Carmen Pegalajar (Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp), i l’editora i representant de Columna Edicions Glòria Gasch.

El jurat encarregat de triar l’obra guanyadora està format per 9 estudiants d’entre 14 i 16 anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil són Aline Mazzini Balbuena, Laura do Pio Oliveira i Elena Marinova Petrova, del Col·legi María Moliner; Alba Maldonado Castilla, Violeta Fàbrega Bueno i Maria Ubach Torres, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp; i Marta de Abreu Gomes, Noa González Lago i David Rogé Royo del Liceu Comte de Foix.

El premi Carlemany per al foment de la lectura 2018, convocat pel Govern d’Andorra i Grup 62 a través de l’editorial Columna, té una dotació econòmica de 8.500 euros aportats pel Govern d’Andorra i Grup 62.