La ministra en funcions de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha presentat aquest dilluns al camp de futbol del Prat del Roure la campanya “Entrena la llengua”, adreçada als infant i els joves residents a Andorra, davant la tendència habitual establerta en l’àmbit de l’esport de la base de no fer ús del català com a llengua vehicular. L’acte també ha comptat amb la presència del secretari d’Estat d’Esports en funcions, Jordi Beal, i el conseller d’Esports i d’Informàtica del Comú d’Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova.

Aquesta iniciativa té com a finalitat la promoció del català com un element cabdal per a la cohesió social que ha de contribuir a millorar la salut del català en l’àmbit esportiu. Es tracta d’una invitació explícita als joves del país perquè s’impliquin i ajudin a l’hora d’estendre l’ús de la llengua oficial del Principat en aquest entorn i en la societat en general.

Gelabert ha afirmat durant la presentació de la campanya que dins el món de l’esport, molt sovint és costum comunicar-se en altres idiomes també arrelats al país i que des del Govern es vol evitar que això acabi esdevenint una normalitat que s’allunya del paper integrador que té el català. La ministra ha remarcat que a Andorra hi ha 6.000 joves infants que entrenen periòdicament en alguna modalitat esportiva i que aquests són els millors ambaixadors per fer créixer la parla de la llengua catalana, patrimoni del país, en l’àmbit de l’esport.

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports farà extensiva la campanya “Entrena la llengua” amb la visita de la mascota de la campanya (una sabatilla esportiva) a tots els espais d’entrenament del Principat, on s’obsequiarà als presents amb una samarreta sota l’eslògan “Si entrenem en català, tots guanyem”. Gelabert ha repartit avui les primeres a una vintena de jugadors de la base de la Federació Andorrana de Tennis, que han estat convidats a l’acte.

L’acció comunicativa, que tindrà una durada aproximada d’un mes, se centrarà també en la penjada de 40 lones per tots els espais cedits pels comuns i 2 lones gegants a l’entrada del Poliesportiu d’Andorra. Paral·lelament, l’àrea d’Esports del Govern comptarà amb la col·laboració de tots els responsables dels clubs i les federacions del país perquè la campanya “Entrena la llengua” tingui el màxim de repercussió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada