Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la 15a edició d’El Món Màgic de les Muntanyes, la programació nadalenca de la Seu d’Urgell que aquest any compta amb un total de 56 activitats de diferents, 6 més que en l’edició passada.

La presentació d’aquesta campanya nadalenca ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i de la tinent d’alcalde de Promoció econòmica, Mireia Font, juntament amb els tècnics de les diferents àrees municipals que participen en l’organització d’aquest extens programa que s’iniciarà el pròxim dissabte 1 de desembre, amb l’espectacle de l’encesa de llums de Nadal, i que s’allargaran fins el 6 de gener, amb el concert de Reis.

Projecte transversal amb relat pirinenc

Albert Batalla ha ressaltat que la proposta d’El Món Màgic de les Muntanyes ha representat durant aquest 15 anys “una eina i un estímul que ha provocat que cada edició s’organitzen més i millors activitats per celebrar el Nadal a la nostra ciutat, atractives no només per la gent de la Seu i comarca sinó també per a les persones que ens visiten durant aquestes dates”.

Per la seva part, Mireia Font ha subratllat la “transversalitat” del projecte d’El Món Màgic de les Muntanyes, ja que compta amb la col·laboració de les àrees municipals de cultura, promoció econòmica, joventut, infància i esports, així com l’Escola Municipal de Música, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, la Coral Signum, Lokal 23 i les AMPAS. A més a més, la campanya nadalenca compta amb el suport de la Diputació de Lleida i de PEUSA, i la col·laboració de la Unió de Botiguers (UBSU), l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i l’Associació de Veïns i Comerciants del casc antic. “Gràcies a tots ells, ha remarcat Font, hem aconseguit una campanya nadalenca més màgica que mai”.

El rescat dels Minairons i la Llum Màgica

Pel que fa a la programació pròpiament dita, aquesta quinzena edició d’El Món Màgic de les Muntanyes presenta importants i atractives novetats respecte edicions anteriors. Tal i com s’ha explicat en la roda de premsa, una de les propostes novedoses és ‘El rescat dels Minairons’, lectura teatralitzada del conte dels Minairons -personatges de la mitologia pirinenca- a càrrec de Pirineus Creatius, que tindrà lloc en dues sessions, el 30 de desembre i el 3 de gener, a la sala la Immaculada. “Es tracta de fer un pas més, amb la intenció de crear més endavant una obra de teatre al voltant de la història dels minairons, i que es pugui interpretar per les festes de Nadal”, ha explicat l’alcalde urgellenc.

L’altra novetat que presenta la programació nadalenca d’enguany és l’exposició artística amb llum ‘La llum màgica’“Pretén ser una activitat de dinamització del comerç de la Seu d’Urgell, a través d’unes instal·lacions efímeres que donaran llum a diferents punts de la ciutat”, ha avançat Font. El primer dia que es podran veure aquesta ‘’llum màgica’ serà aquest pròxim dissabte 1 de desembre, coincidint amb l’espectacle d’encesa de llums de Nadal, i es podrà trobar davant de l’Espai Ermengol, al carrer Major, al passeig Joan Brudieu, al carrer Canon ges i davant de PEUSA.

Encesa de llums de Nadal

Com cada any, el tret de sortida de la programació de Nadal s’iniciarà aquest pròxim dissabte 1 de desembre amb la cercavila inaugural, a dos quars de set de la tarda des de la plaça Soldevila, que finalitzarà a la plaça dels Oms, on es donarà pas a la cerimònia d’encesa de llums nadalenques.

Val a dir que enguany el mapping que es projectarà a la façana lateral de la catedral de Santa Maria d’Urgell és totalment renovat amb la incorporació d’un nou relat que s’adapta a la història del Tió de la Freita per capítols. Concretament, en aquesta edició 2018 es projectarà el capítol número 1 del conte, i cada any s’aniran projectant la resta de capítols d’aquesta història on els minairons en són els protagonistes. L’encesa de llums finalitzarà amb un castell de focs.

Més propostes

El Món Màgic de les Muntanyes ofereix altres propostes noves com El mercat de Nadal de la UBSU, que tindrà lloc al passeig Joan Brudieu el dia 6 de desembre, amb prop de quaranta comerços; tardes de nadales i de contes al carrer dels Canonges els dies 15 de desembre i el 2 de generpetits concerts de nadales del 17 al 21 de desembreun Escape Room el 28 desembre i un torneig de vídeo jocs, el 29 de desembre, a la sala Sant Domènec, entre d’altres activitats per al públic familiar i juvenil.

A més a més, es mantenen i potencien altres propostes ja tradicionals com La Ruta dels Tions Màgics; els Mercats de Nadal que com a novetat enguany s’instal·laran a la plaça Patalín; El tió de la Freita (cagatió) el 24 de desembre; el Parc de Nadal infantildel 27 al 30 de desembre; la cursa de Sant Silvestre, que enguany arriba a la seva 10a edició; i El Dolç màgic de les muntanyes i els Sabors de Nadal.

Programa de mà

La il·lustració del programa de mà d’El Món Màgic de les Muntanyes d’aquest any ha anat a càrrec de la urgellenca Sabina Romero. El programa íntegre, que ja es pot consultar al web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, arribarà a totes les llars urgellenques a partir d’aquest dimecres 28 de novembre.

Xarxes socials

També com en l’edició passada, s’aniran convocant concursos a través de les xarxes socials del Món Màgic de les Muntanyes i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (Facebook,Twitter i Instagram): @monmagiclaseu. El hastag és #monmagiclaseu