Es presenta al Pla de Sant Tirs l’Associació de Rescat i Protecció d’Animals

L’Associació de Rescat i Protecció d’Animals (ARPA), de recent creació, es dóna a conèixer aquest cap de setmana amb dues activitats al Pla de Sant Tirs. El nou col·lectiu s’ha posat en marxa per tal sumar en l’objectiu d’ajudar en l’atenció a animals de companyia perduts o bé ferits que es puguin localitzar, de manera particular, a l’entorn del municipi de Ribera d’Urgellet.

L’associació organitza aquest dissabte, a les 4 de la tarda al local social del Pla, una xerrada amb Eugènia Comas, psicòloga i etòloga del grup Cap i Cua. I diumenge, a 2/4 de 10 del matí, oferiran un esmorzar per explicar el seu projecte. A més a més, al llarg dels dos dies volen fer una recollida de material i aliments per a animals que ho necessitin.

La presidenta d’ARPA, Raquel Heredia, ha explicat a RàdioSeu que el l’associació s’ha creat entre un grup d’amics en constatar la necessitat de “fer alguna cosa al respecte, perquè de vegades et trobes amb animals ferits o perduts i cal gent que s’encarregui d’agafar-lo, mirar si té xip o, si cal, localitzar el propietari o portar-lo al veterinari”. De moment treballen amb cases d’acollida, però si l’entitat segueix endavant aspiren a poder obrir, a llarg termini, un refugi a Ribera d’Urgellet.

Entre el material que cerca l’associació per ajudar els animals que cuiden hi ha menjar, pinso, llaunes, corretges, productes d’higiene, mantes, casetes i productes antiparàsits, entre d’altres.

(Text: RàdioSeu)