Aquest dilluns s’ha presentat a les dependències de l’Epicentre – Centre de Visitants del Pallars Jussà, a Tremp, el programa de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020 a Catalunya. Aquest programa de subvencions es va donar a conèixer el passat 7 de juny amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de l’ordre GAH/105/2017 amb les bases reguladores de la subvenció i el 13 de juny amb la resolució GAH/1342/2017 en la qual es convoca la línia de subvencions.
 
El programa de subvencions està valorat en 29,5 milions d’euros, una quantia que ha estat producte d’un acord de govern entre diferents departaments, pel qual 16 milions provindran del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, 9 milions del Departament de Territori i Sostenibilitat i 4,5 milions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
 
En el cas de l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran, la convocatòria afecta als 77 ajuntaments, 5 consells comarcals (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà) i al Conselh Generau d’Aran.
 
Cada ens podrà presentar un projecte per a camins de titularitat local amb una quantia màxima de 50.000 euros, i la subvenció serà atorgada per concurrència competitiva, és a dir, que segons les característiques fixades en les bases reguladores s’estableixen el següent sistema de punts per valorar cada projecte:
 
  • Inversió en accessos als nuclis, disseminats i serveis bàsics (15 punts)
  • Inversió en accés a explotacions agràries i punts d’interès turístic (10 punts)
  • Manteniment de camins  (5 punts)
  • Camins inclosos en el pla d’emergència municipal o comarcal (5 punts)
  • Camins d’accés a altres municipis (5 punts)
  • En relació inversa a la densitat poblacional (fins a 15 punts)
  • Per tal de poder optar a la subvenció és necessària la obtenció d’un mínim de 15 punts
 
El termini per presentar la documentació s’acaba el proper 6 de juliol.  
 
L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda als assistents per part del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda. A continuació, la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós ha presentat l’acte, que ha comptat amb els parlaments del director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins;  la directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Lleida, Anna Feliu i la cap del Servei Territorial de Cooperació Local a Lleida, Rosa Ciutat.  
 
L’acte ha finalitzat amb el torn obert de paraules en el qual alguns dels alcaldes han posat de manifest la necessitat de poder comptar amb un programa de subvencions d’aquest tipus, donat el mal estat de molts dels camins dels seus termes municipals. També s’ha posat de manifest la necessitat d’establir una convocatòria específica per a l’Alt Pirineu.  
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada