Es presenta a Encamp la nova companyia ‘Lapsus Teatre’

Avui, a les 19 h, s’ha presentat a la parròquia d’Encamp la nova companyia Lapsus Teatre.

L’acte ha comptat amb la presència d’Olga Moreno, consellera de Cultura i Afers Socials, i el director que la companyia ha escollit per dirigir el seu primer projecte, Xavi Fernàndez.

La companyia LapsusTeatre es constitueix com associació l’agost del 2012 amb l’objectiu d’estudiar, representar i crear tota mena d’obres de teatre i espectacles, tant dramàtics com còmics, així com contribuir a la divulgació del teatre a la parròquia d’Encamp.

Els quatre components de LapsusTeatre, que provenen de dos companyies teatrals d’Andorra, han optat per encetar el treball associatiu amb un projecte teatral que permeti avaluar la resposta dels ciutadans de la parròquia.

La companyia, formada per Sito Adrán, Marcos Rodríguez, Eva Becerra, Meritxell Díaz i Joan Sans, ha presentat, també, el primer projecte que estrenarà el proper 19 d’abril a la sala d’actes de la Valireta d’Encamp.

Kràmpack és la primera proposta teatral de LapsusTeatre. Per tal d’encetar el projecte, LapsusTeatre ha confiat la tasca a l’actor i director Xavi Fernàndez, amb una experiència dilatada en direcció i producció de projectes teatrals de diverses companyies del nostre país.

Kràmpack presenta les relacions d’amistat i sexe entre tres nois i una noia, companys de pis i de confusions.

Kràmpack és una obra de l’autor Jordi Sánchez que va ser estrenada l’any 1994 per la companyia l’Idiota, posteriorment rebatejada amb el títol d’aquesta obra a rel de l’èxit obtingut als escenaris catalans.

El que amaga aquest títol misteriós és la història de quatre companys de pis que veuen arribar el moment d’abandonar l’adolescència. Quan els texans comencen a apretar massa, el queixal del seny amenaça amb violència rere les genives i arriben els desitjos d’acabar la jornada abraçats a una mateixa persona, un s’adona que ha arribat el moment de posar fi a les nits de bogeria, les nits del tot s’hi val. Kràmpack prova de reflexionar sobre aquest moment tan difícil en què la responsabilitat passa a formar part del joc de la presa de decisions. Com si es tractés del mite de Peter Pan, un dels joves, Xavi, es negarà a créixer i no permetrà que cap dels que l’envolten ho faci. Aquesta particular Campaneta que ha compartit tota la seva vida amb el seu estimat Peter Pan, Pau, només pensa en ell, en el què necessita per ser feliç, sense importar-li el benestar dels demés.

El Pau, cansat de l’eterna indefinició, està inquiet perquè passi alguna cosa. L’amistat entre aquests dos personatges perilla quan arriben al pis la Berta i el José Luis. La Berta és la noia que surt del pastís, dóna un petó i després se’n va. El José Luis és una persona que necessita afecte i el busca constantment.

Sembla que la parauleta Kràmpack voldria dir en alemany una cosa com ara “farcellet d’andròmines” i, a partir d’això, se’ns descobreixen pistes inestimables per aclarir el sentit profund de l’obra.

Kràmpack s’articula en una única història comuna als quatre personatges on distingim, però clarament, quatre trajectòries individuals que rebem en intensitat desigual segons l’esquematisme o profundització en els conflictes de cadascun.

Personatges:

Pau Marcos Rodríguez

José Luis Sito Adrán

Xavi Joan Sans

Berta Meritxell Díaz

Les entrades es posaran a la venda pels volts de Setmana Santa a través de www.morabanc.ad, les oficines de turisme de la parròquia d’Encamp i al Departament de Cultura de la mateixa parròquia.

Text: Lapsus Teatre

TOTES LES NOTÍCIES