El Govern ha tornat a activar els dos programes de foment de l’ocupació en el sector privat. En total, es destina una partida d’un milió d’euros amb l’objectiu d’afavorir la contractació de treballadors aturats. El ministeri de Justícia i Interior considera necessari mantenir aquests programes, que han estat avalats tant pels sindicats com per les patronals en el marc de la Taula permanent de la formació en el treball.

El primer dels programes és el de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats, que pretén donar una solució directa a l’atur. Aquest programa va dirigit als inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca que acreditin una formació o hagin adquirit experiència professionals en llocs de treball concret amb la finalitat que aquests perfils professionals segueixin actius sense necessitat de formació.

Les empreses que s’hi acullin podran rebre un total de 2.250 euros de subvenció en pagaments trimestrals fins als 15 mesos de contractació i sempre i quan el contracte esdevingui indefinit.

El segon dels programes és per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa i va orientat a que el treballador obtingui en paral·lel formació teòrica i pràctica. Aquest programa contempla una subvenció màxima de 4.500, en pagaments trimestrals, que s’obtindria després de 12 mesos de contractació sempre que, com en el cas anterior, la contractació sigui indefinida.

Les polítiques actives d’ocupació es complementaran amb els programes en benefici de la col·lectivitat que es tornaran a activar aquest primer semestre El Govern ha destinat una partida pressupostària d’un milió d’euros a un programa que permet pal·liar temporalment, però de manera àgil i immediata els efectes de l’atur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada