El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha presentat aquesta tarda el Servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport (SASPS) que s’ha posat en marxa des l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal.

La creació d’aquest nou servei està contemplada a la Llei de serveis socials i sociosanitaris i al Reglament regulador de les prestacions tècniques i tecnològiques de serveis socials i sociosanitaris. Amb la seva entrada en funcionament, el Govern vol donar resposta a les diferents necessitats que tant les persones amb discapacitat com les persones en situació de dependència, així com les seves famílies i cuidadors, es poden trobar en el seu dia a dia.

El SASPS està ubicat a la segona planta de l’edifici Clara Rabassa d’Andorra la Vella. Es tracta d’un espai de 40 m2 on se simulen tres estances reals d’un pis (cuina, bany i habitació). En aquest espai, les persones que tinguin qualsevol discapacitat (intel·lectual, mental, sensorial o física), o alguna limitació en el desenvolupament de les seves activitats, poden descobrir nombrosos productes (estris i mobiliari) adaptats per a elles, que es troben al mercat, que els permeten desenvolupar les seves activitats diàries de manera satisfactòria i sense una pèrdua de l’autonomia personal. Tots els productes exposats estan perfectament etiquetats també en sistema Braille. Així mateix, s’ha editat un catàleg d’altres productes no exposats i que es poden adquirir a través d’establiments especialitzats.

Així doncs, els objectius principals d’aquest servei són millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència o discapacitat, així com de les seves famílies i cuidadors, potenciant l’autonomia amb l’adaptació del seu entorn i la inclusió en la comunitat. També es vol contribuir a fer efectius els drets garantits de les persones en situació de dependència i discapacitat relatius a la implantació de l’accessibilitat integral i el disseny universal. Així mateix, s’ofereix un espai de valoració, d’assessorament i entrenament personalitzat dels productes de suport i innovacions tecnològiques per a la promoció de l’autonomia personal, i s’afavoreix la visibilitat de la diversitat funcional a la població en general.

El Servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport està format per un equip multidisciplinari que permet atendre les situacions des d’una perspectiva integral (treballador/a social, terapeuta ocupacional, tècnics de manteniment, altres professionals en funció dels casos i l’assessorament). El SASPS es pot visitar, prèvia cita, i està prevista la programació de diferents accions de formació i entrenament per assolir la màxima autonomia.

A banda de l’assessorament, aquest servei també preveu la possibilitat de subministrar directament productes renovables o no renovables de suport per a les persones amb discapacitat o en una situació de dependència. El cost d’aquests productes pot ser sufragat pel Govern, en tot en part, per a les persones que no disposin de recursos econòmics suficients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada