Unes vegades perquè no ens va bé gastar diners i pensem que tanta diferència no hi haurà, altres perquè comprem en establiments que no són de confiança i ens fan passar bou per bèstia grossa… La veritat és que és molt possible que en algun moment hagis consumit productes de bellesa falsificats. Avui responem als teus dubtes sobre si és perillós utilitzar cosmètics falsificats.

L’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa) va revelar fa només uns dies que s’estima que cada espanyol gasta 20 € a l’any en perfums o cosmètics falsificats, fet que suposa un impacte del 16% en les vendes del sector, el doble que la mitjana de la UE. Això suposa una important pèrdua per al sector i el risc per als llocs de treball de persones directament relacionades amb el sector.

Però a més suposa un risc per a la salut del consumidor. T’ho expliquem. Després d’analitzar perfums originals i falsificats, s’ha detectat que enfront dels més de 80 components que té un perfum original, algunes falsificacions no solen tenir més de 20 o 25 i en molts casos diferents de l’original.

Però el que és pitjor és que en les mostres analitzades s’han trobat compostos prohibits com l’etilenglicol i les falsificacions no tenen protecció UV (ultraviolada) el que pot donar lloc a fotodegradació i generar substàncies de risc per a la salut que produeixin dermatitis, reaccions al·lèrgiques, taques a la pell, etc.

“El sector vol advertir els consumidors dels riscos per a la salut de les fragàncies, cosmètics i productes d’higiene personal falsos”, adverteix Fernando Magariños, assessor jurídic de Stanpa. “Les marques garanteixen l’origen del producte i que els ingredients, la composició, l’envàs i el procés de fabricació compleixen amb tots els requisits que estableix la legislació europea, una de les més avançades i exhaustives. Cada producte cosmètic passa un rigorós examen de seguretat fins arribar a les nostres mans que no hem de menysprear i que no asseguren els productes falsificats”.

Si en utilitzar un producte falsificat pateixes alguna reacció al·lèrgica no podries identificar el component causant i, fos el cas, tampoc podràs reclamar.

Consells per detectar un perfum fals
El millor camí per assegurar-se que no estem comprant una falsificació és assegurar-que el lloc de venda és oficial. Evita llocs de carrer i/o no autoritzats que no puguin garantir la conservació i originalitat del producte.

Encara que de vegades la detecció d’algunes falsificacions és complicada, hi ha certs detalls que pots buscar per detectar si el perfum és fals o autèntic. Aquests són alguns dels consells:

  • Escuma al perfum: quan agites un perfum fals sol produir una escuma que roman durant algun temps. Els perfums originals tot just generen escuma o desapareix ràpidament.
  • Cànula: la cànula (el petit tub que permet treure el perfum del seu envàs) sol ser més llarg o excessivament dilatat en les falsificacions.
  • Flascó: en les falsificacions es poden observar les juntes en el vidre o envàs del perfum.
  • Plàstic de l’embalatge: el plec és més irregular i no està perfectament tibant en les falsificacions. Si el friccionamos sol sonar.
  • Cartonatge: moltes falsificacions tenen un envàs de cartró de baixa qualitat i amb imprecisions en la seva impressió.
  • Etiquetatge: les referències, com el llistat d’ingredients, el codi de barres o número de lot, de vegades ni tan sols apareixen o són incompletes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada