Es nomenen els tres primers saigs que prendran possessió el 13 de maig

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el nomenament dels tres saigs que van resultar seleccionats en els concursos realitzats i que han superat la formació inicial prevista. Així, Xavier Granyó, Lourdes Alonso i Goretti López prendran possessió de les seves noves funcions el 13 de maig.

A proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha aprovat també l’avís de nomenament dels saigs, que comporta l’entrada en vigor de diverses disposicions de diferents lleis.

Així, a partir del 16 de maig els saigs podran dur a terme l’execució forçosa de les resolucions judicials de les jurisdiccions civil i administrativa i dels actes administratius. Per la seva banda, l’Administració general i els comuns, així com alguns organismes autònoms i entitats parapúbliques, podran executar per la via forçosa els actes administratius que dictin. No obstant això, aquests organismes també poden delegar l’execució forçosa als saigs.

Xavier Granyó, Lourdes Alonso i Goretti López juraran o prometran el càrrec, el proper 13 de maig davant el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, després d’haver estat elegits en els concursos oposició que es van realitzar a l’abril i juny del 2015 i d’haver superat el període de formació inicial de sis mesos. Durant la formació els saigs han fet pràctiques tutelades als despatxos dels huissiers de justice a França i pràctiques a la Batllia d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.