El Govern ha aprovat, aquest dimecres, el nomenament de Frederic Gutierrez le Saux com a avaluador designat per Andorra per al cinquè cicle d’avaluació del Grup d’estats contra la corrupció del Consell d’Europa. Aquest cinquè cicle se centrarà en la prevenció de la corrupció i promoció de la integritat dins dels governs centrals i de les forces de l’ordre.

Amb motiu de l’inici oficial del cinquè cicle d’avaluació del GRECO, cada estat membre ha de proposar un màxim de cinc avaluadors, per posteriorment nomenar un equip ad hoc per a l’avaluació de cada membre.

Els avaluadors han de ser proposats en base a les seves competències i experiència adquirida en l’àmbit del funcionament i control dels governs centrals i de les forces de l’ordre, i, més concretament, han de tenir coneixements sobre polítiques d’anticorrupció, investigació de casos de corrupció o altres infraccions similars, funcions ministerials i mètodes de treball governamentals, o sobre qüestions disciplinàries relacionades amb la integritat, a més de ser competents en francès i/o en anglès. Així, el Govern ha considerat que Gutierrez le Saux, per la seva trajectòria acadèmica i professional, és la persona adequada per ser proposat com a avaluador del cinquè cicle d’avaluació del GRECO per part d’Andorra.

Gutierrez té experiència com a comissari de Policia, ha estat membre de la UIF, director del Departament d’Institucions Penitenciàries, director adjunt de la Policia, cap de l’Àrea de Policia Criminal i cap de l’Àrea de Fronteres i Estrangeria, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada