Des de principi d’any s’han detectat trenta casos de galteres, una xifra que ha quadruplicat el nombre d’afectats els anys anteriors. Dels afectats, la meitat són joves entre 18 i 30, dotze menors d’edat i tres persones entre 30 i 60 anys.

Segons ha informat RTVA, el ministeri de Salut va decidir reforçar el protocol de prevenció el mes de maig, quan es van detectar els primers 17 casos, administrant una dosi addicional de la vacuna triple vírica a les persones que estiguessin en contacte directe amb afectats de galteres.

També es van facilitar vacunes a entorns amb un volum important d’adolescents, com escoles, centres d’aprenentatge o activitats extraescolars, ja que és on acostumen a aparèixer els primers brots.

Les galteres és una malaltia vírica contagiosa que es caracteritza per la inflamació d’una o més glàndules salivals i que sovint està associada a febre i dolor a la zona inflamada. Normalment es tracta d’una malaltia benigna, però de vegades pot haver-hi complicacions, sobretot en persones adultes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada