El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la modificació de tres reglaments de caça, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits de les declaracions de danys, controlar la població de cérvols i millorar l’aplicació dels plans de caça del mufló. Aquestes modificacions es fan per respondre a les demandes rebudes per part de l’Associació de pagesos i ramaders d’Andorra.

Concretament s’han modificat el Reglament d’aplicació de la Llei de caça, el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça i el Reglament de gestió i caça d’espècies sotmeses a pla de caça.

En primer lloc, les modificacions aprovades volen controlar poblacions que poden causar danys en l’agricultura i la ramaderia. Així s’inclou el mufló a la classificació d’espècies regulables, fet que permet que es puguin caçar prèvia autorització en zones específiques en què l’espècie hagi causat danys.

En el mateix sentit, les modificacions tenen com a objectiu controlar la població de cérvols, que poden suposar una amenaça per a la conservació de l’hàbitat d’algunes espècies protegides, i que poden causar danys a l’agricultura i a la ramaderia en cas que la població augmenti.

La modificació dels reglaments també agilitza els tràmits de les declaracions de danys de porcs senglars i danys de taupes, de manera que el Cos de Banders realitzi la gestió, control i autoritzacions de les operacions de regulació d’aquestes espècies a l’excepció de les batudes administratives que les segueix autoritzant el ministeri responsable de la caça. En aquest sentit, el denunciant dels danys tindrà un sol interlocutor per part de l’administració.

Davant de la immediatesa de l’obertura de la temporada de caça, el dia 4 d’octubre del 2015, s’ha considerat necessària la publicació d’un butlletí extraordinari del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, perquè sigui operativa la nova reglamentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada