vacaEl Consell de Ministres ha aprovat avui l’avantprojecte de llei de modificació dels estatuts de la societat Ramaders d’Andorra S.A. per tal que aquesta pugui ser més competitiva i millorar la qualitat del seu servei. En tractar-se d’una societat participada per l’Administració general, la modificació dels seus estatuts s’ha de fer per llei.

Els estatuts de la societat Ramaders d’Andorra S.A. estableixen que l’objecte de la societat és la comercialització del bestiar criat i engreixat pels socis en explotacions ramaderes del Principat, així com l’adquisició dels productes necessaris per a la cria i engreix per vendre’ls als socis en les millors condicions. Actualment, però, hi ha dificultats d’interpretació per valorar si totes les etapes de cria, engreix, sacrifici, condicionament i venda de canals o de parts de canals estan incloses en el seu objecte social.

Així, s’ha aprovat una modificació dels estatuts que permeti complementar les funcions de la societat des de la producció fins a la comercialització de manera que pugui participar en totes les fases del procés. De fet, en els darrers anys la societat ja ha adaptat progressivament la seva activitat a les exigències del sector càrnic per mantenir els nivells d’ingressos i per mantenir els compromisos amb els socis i els clients. Així, entre altres accions, Ramaders d’Andorra S.A. ha contractat un carnisser i ha modificat la presentació de les peces de carn que serveix als seus clients.

La modificació aprovada aquest dimecres dota la societat de les eines per poder desenvolupar plenament la seva activitat comercial. En el text s’inclou que Ramaders d’Andorra S.A. té per objecte el sacrifici del bestiar, l’intercanvi, l’exportació, l’especejament i la transformació, la distribució, el transport, la congelació, l’emmagatzematge, el condicionament, la venda al major de canals, de carn d’especejament i de menuderies fresques i congelades de les espècies ovina, caprina, equina i bovina.

D’altra banda, la modificació també permetrà ampliar l’objecte social a la gestió i explotació de sales de desfer i escorxadors per desplegar l’activitat comercial en cas que hi hagués aquesta necessitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada