Es modificarà la Llei del sol per incloure “mesures de xoc” sobre el sector de la construcció

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el director d’Ordenament Territorial, Esteve Comes, han informat el Consell de Ministres de la voluntat de desplegar durant el mes de maig en col·laboració amb els diferents comuns una modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme (LGOTU). Aquesta modificació de la Llei del sol ha de servir per introduir, tal i com ha emfatitzat Alcobé, “mesures de xoc” gràcies a aspectes com ara possibilitar als comuns la condonació o la reducció del percentatge de cessió obligatòria en sol urbà consolidat, una mesura que seria temporal per un termini d’entre sis i vuit mesos amb l’objectiu de tenir un impacte directe i immediat en el sector de la construcció, fortament perjudicat per la crisi.

Altra de les novetats que inclourà aquesta modificació, que el Govern vol entrar a tràmit parlamentari el pròxim mes de juny després de consensuar el text amb els comuns, és un procediment simplificat de llicències en què se substituirà  l’autorització prèvia per un procediment declaratiu que permetrà començar en zero dies, excepte en alguns casos que determini la mateixa llei. Al mateix temps, Comes ha exposat que la modificació possibilitarà la construcció d’habitatges unifamiliars sense desenvolupament del Pla parcial en determinades condicions, així com l’objectivació d’uns criteris generals per definir els entorns de protecció o el fet de permetre que la cessió econòmica de sòl pugui ser destinada a construir equipaments. De fet, el text també ampliarà la cessió del sòl a béns immobles.

Tota aquesta sèrie de mesures han de permetre ajudar i reactivar en la mesura del possible un sector que requereix actuacions urgents com és la construcció, tal i com ha afirmat Alcobé.

Text i foto: Govern d’Andorra

TOTES LES NOTÍCIES