SFG

El Consell de Ministres, a proposta de la titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha aprovat el projecte de llei que modifica la Llei qualificada de creació i regulació del Pla de pensions de la funció pública de l’octubre del 2014. La modificació esmena alguns aspectes del text legislatiu que, després d’un temps prudencial d’aplicació, han resultat imprecisos així com aspectes que faciliten la gestió i el funcionament del Pla de pensions de la funció pública. Aquesta modificació de la Llei respon al compromís de revisió del text adquirit pel Govern amb els representants sindicals.

La prestació que regula la disposició transitòria tercera del text ha modificat el règim aplicable a comptar dels 65 anys del partícip, limitant la reducció de la prestació que fins llavors es cobra a la pensió de jubilació rebuda per la CASS. Aquesta disposició afecta a 379 persones de l’Administració general que en el moment d’entrada en vigor de la Llei, l’any 2014, portaven més de 25 anys treballant o els faltaven 5 anys per arribar a la seva jubilació. Atès que aquesta nova previsió beneficia als partícips afectats per la disposició transitòria tercera en relació amb la versió anterior, s’ha previst que se’n puguin acollir, amb caràcter retroactiu, des de l’entrada en vigor de la Llei, ara fa quatre anys, amb una aportació complementària dels partícips i del Govern a aquest Pla.

En el moment de l’aprovació de la Llei, l’any 2014, el personal adscrit al Consell Superior de la Justícia, els batlles, els magistrats i els fiscals, gaudien del règim general de jubilació de la funció pública en matèria de jubilació, sense perjudici de les especificitats previstes en la normativa especial dels col·lectius als que pertanyen, degut al fet que l’edat de jubilació prevista és superior als 65 anys. Tot i que aquests treballadors participen del Pla de pensions de la funció pública, des de la data d’entrada en vigor de la Llei, ha calgut introduir previsions expresses en relació amb aquests col·lectius, principalment per tal de reconèixer el Consell Superior de la Justícia com a entitat contractant després de les modificacions en matèria de gestió pressupostària atribuïdes a aquest organisme, introduir la previsió de representació dins de la Comissió de Seguiment i regular expressament l’impacte de l’esmentada previsió de finalització de l’etapa laboral activa amb posterioritat als 65 anys.

Atès que els empleats públics han de superar un període de prova per consolidar la plaça, s’ha especificat dins de la llei que només assoliran la condició de partícips del Pla quan hagin estat nomenats definitivament, i també es preveu que sigui llavors quan puguin efectuar una aportació corresponent al període de prova, que tindrà la consideració de periòdica, amb la conseqüent aportació del Govern.

La modificació estipula una definició del concepte de treballador en actiu que consisteix en tenir una relació laboral amb l’Administració i en conseqüència ser partícips del Pla, però sense exigència de concurrència de servei actiu, atès que s’havien constatat dificultats d’interpretació d’acord amb altres normes de la funció pública.

Finalment, el text també ha afegit al col·lectiu d’assimilats participis al Pla de pensions de la funció pública, als docents contractats per l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra que imparteixen classes de religió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada