El Govern, a proposta del Ministeri de Justícia i Interior, ha aprovat la modificació de la Llei d’exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals.

L’objectiu del projecte de llei és adaptar el text normatiu vigent a la Llei d’inversió estrangera així com donar major seguretat jurídica als professionals liberals i a les persones amb les que interactuen. El text substitueix el concepte de professió liberal pel de professió titulada i millora la seva definició i característiques.

La llei preveu també excepcions al compliment del tracte de reciprocitat per als professionals liberals estrangers en els casos de possessió d’un títol oficial d’ensenyament superior emès per l’Estat andorrà, residència efectiva permanent a Andorra durant vint anys a la data d’entrada en vigor de la llei 10/2012 o l’exercici de la professió per compte aliè de forma exclusiva.

També regula per primera vegada l’exercici de curta durada d’una professió titulada d’un no resident durant un període no superior als 30 dies per any natural. El projecte de llei reforça igualment els instruments de lluita contra l’intrusisme i obliga el Govern a elaborar per via reglamentària, un nou procediment sancionador.

Altres canvis fan referència a la creació dels col·legis professionals, que es facilita, i alhora es millora la definició de les professions col·legiades. Finalment es crea un registre d’ampli abast i es limita el pagament de la taxa als qui exerceixin la professió per compte propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada