Es modifica la composició de la Comissió de Valoració Sociosanitària

El Govern ha aprovat la modificació del Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària (COVASS) per modificar-ne la composició, tal com ha explicat el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

La reorganització que ha suposat que els àmbits competencials dels afers socials i de la salut s’atribuïssin a dos ministeris diferents, i la creació de la nova Àrea de Serveis Sociosanitaris dins el Departament d’Afers Socials, ha fet necessari modificar els membres que formen part de la Comissió de Valoració Sociosanitària.

Així, el Decret que modifica el Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària determina que la seva composició quedi fixada en 5 membres, dels qual els president serà el cap de l’Àrea de Serveis Sociosanitaris del Departament d’Afers Socials del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. El cap de l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal del mateix Departament exercirà el càrrec de secretari. La resta de membres de la Comissió, tots ells vocals, estaran representats per un tècnic de l’Àrea de Planificació, Regulació i Finançament del Departament de Salut del Ministeri de Salut, un psiquiatre o psicòleg del Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, designat pel director general del SAAS, i finalment un metge de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, designat pel director general de la CASS.

Els ministres competents en matèria d’Afers Socials i de Salut, el director general del SAAS i el director general de la CASS designaran un membre suplent per a cadascun dels membres titulars. El Decret també determina que la COVASS quedi adscrita al ministeri competent en matèria d’afers socials.

La COVASS és l’òrgan nacional de caràcter tècnic amb competències per valorar les situacions de dependència i proposar l’assignació dels recursos més idonis de la Xarxa d’Atenció Sociosanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.