El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Decret d’aprovació de l’annex 6 d’instal·lació d’equips de producció de calor mitjançant bombes de calor aerotèrmiques del Reglament energètic en edificació.

A proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’introdueix aquest annex al Reglament energètic en edificació per regular la instal·lació de bombes de calor aerotèrmiques. Aquesta tecnologia aprofita l’energia continguda en l’aire com a font d’energia renovable per utilitzar-la per a calefacció, climatització i aigua calenta sanitària.

Aquesta modalitat d’energia renovable no estava recollida en el reglament, i de la mateixa manera que es va fer amb l’eficiència energètica en l’edificació, amb les instal·lacions d’equips de producció de calor amb biomassa amb la geotèrmia de molt baixa entalpia i amb radiació solar, així com amb les instal·lacions de producció mitjançant hidrocarburs, s’introdueix mitjançant un annex al reglament.

Així, l’annex estableix les condicions tècniques que han de complir les instal·lacions aerotèrmiques, ja siguin de nova instal·lació, de substitució o d’ampliació d’equips existents.

Aquesta regulació s’emmarca en el model energètic que defineix el llibre blanc de l’energia i en les polítiques de foment de les energies renovables impulsades des del Govern, amb l’objectiu de fomentar l’eficiència energètica, afavorir les energies renovables, reduir les emissions atmosfèriques, promoure l’ús de l’energia aerotèrmica i potenciar l’estalvi econòmic d’explotació.

El Decret aprovat aquest dimecres s’ha treballat i consensuat amb els col·legis d’enginyers i arquitectes.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada