Es modifica el Reglament de prestacions econòmiques per incloure els ajuts a l’habitatge de lloguer

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la modificació del Reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris.

La modificació d’aquest reglament té com a objectiu dotar el sistema de prestacions socials d’una transversalitat més gran i també simplificar la gestió i adaptar els ajuts per a l’habitatge de lloguer a la realitat socioeconòmica actual. Així, i d’acord amb la reestructuració ministerial que va incloure el Departament d’Habitatge al Ministeri d’Afers Socials, s’inclouen els ajuts a l’habitatge dins el quadre de prestacions socials econòmiques, tot i que amb una regulació específica.

En el marc d’aquesta redefinició, s’ha decidit revisar la regulació i millorar les condicions d’accés a aquests ajuts, tot i mantenir el llindar per tenir dret a l’ajut.

Com a novetat, es permet que els beneficiaris d’ajuts econòmics ocasionals puguin accedir als ajuts per a l’habitatge de lloguer, fet que fins ara era excloent per a sol·licitar-los. Així mateix, aquelles persones que tinguin béns immobles de propietat amb un valor inferior a 10 vegades el LECS personal anual, també podran accedir a aquests ajuts.

Amb la modificació del Reglament s’inclouen també com a col·lectius prioritaris per accedir als ajuts a l’habitatge les dones en situació desavantatjosa que conviuen en una llar desestructurada i a les dones víctimes de la violència de gènere i domèstica.

Finalment, s’ha ampliat a totes les prestacions econòmiques el criteri que permet reduir el període anyal quan l’aplicació de la pauta general que determina els ingressos comporti perjudicis per a la persona sol·licitant. La redacció del Reglament en vigor podia comportar efectes negatius no desitjats que es corregeixen amb aquest canvi.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.