El Govern ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la modificació del Reglament regulador de les enceses de foc.

 Aquest text s’adapta a l’estudi que ha elaborat l’Oficina de l’energia i el canvi climàtic a través del Servei meteorològic sobre els períodes en què es donen les inversions tèrmiques.

El Reglament regulador de les enceses de foc prohibeix les cremes per a treballs agrícoles i treballs forestals en els mesos de mes risc d’incendi i per al medi ambient.

Des de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, s’ha dut a terme un estudi sobre les inversions tèrmiques, del qual se’n desprèn que els mesos més desfavorables per a les enceses de foc són desembre i gener. En aquest període és quan els episodis d’inversió tèrmica són més freqüents i de més durada i per tant les enceses de foc poden ser més perjudicials per a la qualitat de l’aire, ja que no s’afavoreix la circulació de l’aire.

Així, mentre que fins ara el reglament prohibia les cremes per a treballs agrícoles i treballs forestals els mesos de gener, febrer, juny, juliol i agost, ara s’ha modificat i queden prohibides els mesos de gener, juny, juliol, agost i desembre.

En qualsevol cas, atenent les condicions meteorològiques i climàtiques, i concretament durant els períodes perllongats de sequera acumulada, es pot avançar i prorrogar el període de prohibició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada