El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la modificació del Reglament d’aplicació de la Llei dels agents i gestors immobiliaris, que té com a objectiu separar l’acreditació del coneixement del català de la prova professional que han de superar els candidats.

Els candidats a la professió d’agent i gestor immobiliari han de superar una prova d’aptitud que convoca el Govern com a mínim un cop cada dos anys. Aquesta prova s’ha anat adaptant als nous procediments i eines de la professió, que cada vegada és més multidisciplinària. El creixement de l’exigència professional també és aplicable al coneixement del català,  ja que el seu ús està cada cop més consolidat en els diferents sectors de l’economia del país. Així, el Govern, a proposta del Ministeri de Turisme i Comerç i prèvia consulta al Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i a l’AGIA, ha cregut convenient modificar el funcionament de la prova de capacitació, de manera que no inclogui una prova de català, sinó que es requereixi una acreditació del nivell B2 mitjançant els diplomes oficials.

D’aquesta manera s’evita, als candidats que ja disposen del diploma oficial del nivell B2, fer una prova suplementària específica de català i permet a la resta de candidats distribuir la càrrega lectiva en diferents moments de l’any ja que es preveuen dues convocatòries anuals dels exàmens oficials del nivell B2 de la llengua catalana.

D’altra banda, s’aprofita la modificació del Reglament per donar més claredat a algunes qüestions d’organització de la prova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada