renovaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, han presentat, aquest dimecres, les modificacions que s’han aprovat al programa Renova d’ajuts i promoció de la implantació d’energies renovables. L’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic ha decidit modificar-lo per fer-lo més àgil i continuar amb la promoció de la rehabilitació del parc immobiliari del país.

El programa Renova es va iniciar l’any 2011 i va dependre del Departament d’Habitatge fins a la creació de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, a l’abril del 2015. Amb aquest canvi, i després del funcionament del programa durant quatre anys, i amb més de 440 sol·licituds rebudes, es va considerar necessari fer un anàlisi per identificar aspectes a millorar. Així, tal com ha explicat la ministra de Medi Ambient, el principal objectiu de les modificacions és el de facilitar la tramitació dels ajuts.

Per facilitar els tràmits a l’hora de fer les sol·licituds, amb la modificació del reglament es redueix la documentació requerida i es substitueix per una declaració jurada.

A més, s’agilitza el procés de valoració de les sol·licituds modificant el funcionament de la Comissió Tècnica de Rehabilitació de manera que per a les sol·licituds inferiors a 100.000 o que no requereixin certificació energètica no calgui reunir a tota la comissió sinó que les pugui valorar el president de la comissió amb els mitjans de l’Oficina de l’Energia.

Finalment, s’han introduït també alguns canvis per integrar en futures convocatòries les sol·licituds que hagin quedat fora d’una convocatòria per esgotament dels fons, i per integrar actuacions iniciades desprès del tancament de la convocatòria anterior sempre que no hagin finalitzat.

El cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic ha aprofitat per fer un balanç del desenvolupament del pla Renova fins a l’actualitat. Així, assenyalat que en termes generals s’observa un increment del nombre de sol·licituds però de menor import, focalitzant-se les actuacions en l’àmbit de l’energia, tant en estalvi energètic com en implantació d’energies renovables. Pel que fa a les altres modalitats, de millora de l’accessibilitat, de la seguretat industrial, la sostenibilitat o l’embelliment de les façanes, les demandes han anat a la baixa.

El 2015 s’han rebut un total de 103 demandes fins a final d’agost, front les 71 dels mateixos mesos de l’any passat. Aquestes sol·licituds equivalen a 444.518 euros de subvenció demanats. Dels que ja s’han pogut valorar, el 98,5% dels imports han estat atorgats.

Pel que fa als préstecs que contempla el programa, en el que va de 2015 ja s’han avalat 249.133 euros, i des del 2011 l’import ascendeix a 7.968.349 euros.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada