palmesLa tradició catòlica marca la proximitat de la Setmana Santa amb el Diumenge de Rams. Demà es beneiran centenars de fulles de palmes i de llorer que, aquesta setmana, han omplert les floristeries.

Les fulles de palmera que segons els evangelis van donar la benvinguda a Jesús de Natzaret a Jerusalem, són l’origen de les palmes o palmons que els catòlics regalen als seus fillols; fulles de palmera que creixen lligades i sense llum per agafar aquest color groguenc i que, en el cas de les palmes, es trenen a mà per convertir-se en autèntiques artesanies. Provinents del sud d´Espanya, els encàrrecs dels padrins han omplert les floristeries per mantenir viva aquesta tradició.

Malgrat la situació econòmica i el volum de nens no practicants, el nombre de vendes no ha suposat cap baixada de la demanda pero sí de preus. Per no fallar a la cita del Diumenge, es busquen palmes menys elaborades i, per tant, més barates.

Si els nens ja disposen de les palmes que, seguint la tradició, adornaran amb llaminadures o rosaris de dolços, els grans es preparen amb petites palmes de solapa i les fulles de llorer que s’han de beneïr demà convertint les palmes en signes de protecció i el llorer, en caldo per a les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada