Foto:SFGA/JAViladot

Les guanyadores de la 12ena edició del Premi Coca-Cola de relat breu d’Andorra de l’edició 2019 són, Judit Marquès Roura, del Col·legi Mare Janer de Santa Coloma amb el conte “La maledicció inacabable” en la categoria de català; Iria Gómez Duran, del Colegio Español María Moliner, amb el conte “La opción más favorable”, en la categoria de castellà i Maïlis Puigsubirà Luciani, del Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella, amb el conte “La traque des Gulbons”, en la categoria francès. Les finalistes han estat Inés Sangrà Canut, del Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella, amb el conte “I si ser diferent fos la clau?”; Anna Martín Garí, del Col·legi Mare Janer de Santa Coloma, amb el conte “104” i Eléna Grange, del Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella, amb el conte “Pain ou Chocolat?”.

El lliurament de premis s’ha dut a terme avui, presidit per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i pels responsables de les empreses patrocinadores, Coca-Cola European Partners, Antoni Bafalluy, coordinador de comunicació i DISAND,SA, Xavier Miño, el director general.

Coca-Cola European Partners, empresa que comercialitza marques tan conegudes com Coca-Cola i Fanta, i la distribuïdora andorrana DISAND, SA, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, organitzen el Premi Coca-Cola de Relat Breu d’Andorra, adreçat als alumnes de 14 anys de tots els centres educatius del país.

 

El concurs consta d’una fase escolar, en què participen gairebé 800 alumnes de 2n de 2a Ensenyança/2n d’ESO/4ème i d’una fase final, en què els 2 alumnes de cada classe escollits per representar els seus centres educatius, elaboren un relat a partir d’una frase donada. Els relats poden ser en llengua catalana, castellana i francesa.

Un jurat format per professors d’aquestes tres llengües, escull els treballs finalistes. La resolució final va a càrrec d’un segon jurat format per la filòloga M. Teresa Cairat, l’escriptor Albert Villaró i l’Excel·lentíssim Sr. Àngel Ros que en la seva etapa com alcalde de Lleida ja havia col·laborat amb el Premi Coca-Cola en aquella ciutat. La decisió del jurat es dona a conèixer en l’acte de lliurament dels premis.

Aquesta és la 12a edició d’aquest Premi. Dels 129 alumnes classificats per a la Fase Final, 55 han elaborat un relat en llengua catalana, 41 en llengua castellana i 33 en llengua francesa.

El lliurament dels premis estarà presidit per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior –Sra. Ester Vilarrubla- i pels responsables de les empreses patrocinadores, Coca-Cola European Partners -Sr. Antoni Bafalluy -coordinador de comunicació- i DISAND,SA -Sr. Xavier Miño -director general.

En aquest acte, l’artista, poeta i pastor Arnau Orobitg parlarà als joves sobre la seva experiència en el món de les lletres. Orobitg ha guanyat en dues ocasions el premi de poesia Miquel Martí Pol i té experiència en tallers d’escriptura creativa als centres escolars. D’altra banda, un grup d’alumnes de l’escola Espai de Música Moderna interpretaran algunes peces del seu repertori.

Els guanyadors rebran una tauleta tàctil i els finalistes un patinet. Els docents dels alumnes premiats tenen també un obsequi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada