Es lliuren els premis de la 10a edició del Premi Coca-Cola de Relat Breu

Aquesta tarda s’han lliurat els premis de la 10a edició del Premi Coca-Cola de Relat Breu d’Andorra organitzat per Coca-Cola European Partners Iberia, la distribuïdora andorrana DISAND, SA, i la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior que s’adreça als alumnes de 14 anys de tots els centres educatius del país.

L’acte ha comptat amb la participació del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

En aquesta 10a edició, 133 alumnes dels 9 centres de 2a ensenyança d’Andorra, d’un total de 900 escolars, han participat en la Fase Final duta a terme els dies 22 de març (llengües castellana i francesa) i 29 de març (llengua catalana) al Centre de Formació Professional. D’aquests 133 alumnes, 53 ho han fet en llengua catalana, 47 en llengua castellana i 33 en llengua francesa.

En la seva intervenció, el ministre Eric Jover ha dit que aquest projecte està consolidat al Principat i arrelat en la comunitat educativa del país. Tanmateix, ha destacat que tradueix la cultura educativa i la riquesa lingüística d’Andorra. Així mateix, Jover ha posat de relleu que el fet que el Premi treballi la creació artística a través de l’escriptura.

Un primer jurat format per professors dels tres sistemes educatius, ha escollit els treballs finalistes de cada llengua, mentre que un segon jurat, format per personalitats de l’àmbit de la cultura i l’educació d’Andorra ha fallat la classificació final que ha quedat de la següent manera: en la categoria de llengua francesa el relat guanyador ha estat L’anniversaire du restaurant de mon père de Kellian Castera Pichon del Col·legi dels Pirineus. En aquesta mateixa categoria, el jurat ha triat com a finalista el relat Mon entreprise, ma vie et moi de Noa González Lago del Liceu Comte de Foix.

En la categoria de llengua castellana el relat guanyador ha estat Estoy aquí de Paula Moreno Campínez del Col·legi Sant Ermengol. En aquesta mateixa categoria, el jurat ha donat dos accèssits als treballs Una niña bastante especial de Anabel González Cillero del Col·legi Sagrada Família, i al relat Más vale tarde que nunca de Paula Azcurra Anton del Liceu Comte de Foix.

Finalment, en la categoria de llengua catalana el relat guanyador ha estat La societat actual de Beatriz Robinat Cuiñas del Col·legi Sagrada Família. En aquesta mateixa categoria, el jurat ha donat dos accèssits als relats Viatges pel temps d’Inés Vaíllo Barrio del Col·legi Sant Ermengol; i al relat De l’odi a l’amor d’Edith Marín Moreno del Liceu Comte de Foix; i ha designat com finalista al relat Aurora Boreal de Laia Hernández Pané de l’ Escola Andorrana de 2a ensenyança d’Ordino.

Foto: SFG