Es lliuren els diplomes del 1r curs d’habilitació d’Informador turístic

SFG

El ministre de Turisme, Francesc Camp, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, han lliurat aquesta tarda els diplomes del primer curs d’habilitació d’Informador turístic celebrat el passat mes de novembre.

En aquesta formació de caire pilot, hi van assistir 19 persones, totes vinculades amb l’àmbit professional concernit i relacionades amb el sector del turisme, de les quals 8 exerceixen actualment com a guies turístics. Aquesta tarda, Francesc Camp, Eric Jover, i Olga Gelabert, han lliurat els diplomes a les persones que finalment han completat la formació, que és el resultat del treball transversal realitzat per 4 ministeris (Turisme; Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Educació i Ensenyament Superior; i Cultura, Joventut i Esports), amb la col·laboració de l’Associació de guies turístics d’Andorra (AGTA), i l’Associació d’agències de viatges d’Andorra (AAVA). En aquest sentit, els tres ministres han agraït la implicació en el projecte de les dues associacions.

Amb la posada en marxa d’aquesta formació, el Govern dóna resposta a les demandes formulades pels mateixos guies turístics, els agents de viatges, i sector hoteler del Principat, entre d’altres, per tal de desenvolupar una oferta formativa destinada a professionals del sector així com d’impulsar iniciatives que regulin aquesta professió, segons ha destacat en la seva al·locució, el ministre de Turisme, Francesc Camp. El ministre també ha dit que és important continuar treballant per millorar l’experiència dels visitants d’Andorra, en aquest cas en l’aspecte del seu acompanyament. També ha posat de relleu que aquest projecte s’inscriu en l’estratègia del Ministeri de Turisme de desestacionalitzar l’oferta i fer atractiva l’arribada dels visitants, amb l’oferiment d’un servei de qualitat.

Un estudi de la formació encomanat pel Govern va permetre determinar les diferents necessitats del sector i establir així els continguts d’aquesta formació, estructurada en vuit mòduls i un total de 98 hores lectives. Els mòduls de curs són els següents:

Mòdul 1: Les bones pràctiques professionals: el saber, el saber fer i el saber estar d’un informador turístic
Mòdul 2: El turisme a Andorra
Mòdul 3: El patrimoni cultural a Andorra
Mòdul 4: El patrimoni natural a Andorra
Mòdul 5: L’oferta i els productes turístics d’Andorra
Mòdul 6: Disseny d’itineraris específics
Mòdul 7: Tècniques de comunicació i dinamització de grups turístics
Mòdul 8: Curs de primers auxilis

Per la seva banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha avançat que el pròxim mes de novembre s’oferirà la segona edició del Curs d’habilitació d’informador turístic d’Andorra. Aquesta segona edició repetirà els 8 mòduls establerts inicials, però es complementarà amb noves formacions, no impartides en el curs pilot, però que després del treball de valoració final, s’ha considerat convenient integrar-les a la formació. Eric Jover també ha ressaltat la importància d’apostar pels recursos humans, com són els informadors turístics, per tal d’oferir un servei diferenciador.

La formació d’habilitació d’informadors turístics dóna continuïtat al curs de guies culturals que es ve realitzant des de l’any 1993, i del qual la setmana vinent se celebra la 25a edició. Ara s’han ampliat els continguts d’estudi amb la introducció de coneixements propis del patrimoni natural, i oferint una visió global i integradora de l’oferta turística d’Andorra. Segons ha explicat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert el curs de guies culturals s’integra, des d’ara, al nou Curs d’habilitació d’informador turístic d’Andorra. En aquest sentit, dilluns vinent, 25 de juny i fins al 2 de juliol, s’oferiran els mòduls 2 i 3. El mòdul 2, d’una durada de 7 hores, se centra en el turisme, i amplia els coneixements sobre la realitat socioeconòmica i turística del país. El mòdul 3, que aborda el patrimoni cultural, té una durada de 33 hores, i reprèn els continguts del Curs de guia cultural. Hores d’ara hi ha 40 persones inscrites. Les persones que hagin obtingut els mòduls 2 i 3 durant aquest mes de juny podran assistir a la resta de mòduls per completar-lo.

El curs d’habilitació d’Informador turístic s’adreça a majors de 18 anys i està previst oferir 20 places.