Es liciten les obres de la xarxa fluvial a Encamp i el manteniment de la carretera de Fontaneda

El Govern, a través del Ministeri d’Ordenament Territorial licitarà les obres de millores hidràuliques i dragats de la xarxa fluvial, a la zona Aixec i part baixa dels Cortals d’Encamp. La licitació es farà mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària, i amb un termini d’execució de 3 mesos.

Les actuacions principals a efectuar impliquen reforçar els murs del marge dret del riu Aixec davant soscavacions, reduir la rugositat del llit del riu, sanejant-lo de vegetació i reduint el nombre de blocs rocosos que augmenten la velocitat i distorsionen el flux d’aigua del riu Aixec i buidar les dues darreres basses de decantació de materials del riu dels Cortals, actualment força plenes a causa de les tempestes de la passada tardor i hivern.

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació de les obres de manteniment a la carretera secundària CS140 de Fontaneda, a parròquia de Sant Julià de Lòria, mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de la contractació ordinària.

Les actuacions es faran en dos trams: un primer tram de reposició de 8 ml de mur de sosteniment de carretera, totalment acabat, donant continuïtat al tram ja existent de barrera metàl·lica i un segon tram d’arranjament de 110 ml. de mur de sosteniment de carretera amb una alçada variable segons el nivell del terreny, coronat amb una ristra de formigó de 25×60 cm per col·locar els pals de la barrera de contenció de vehicles.

Els treballs projectats donen continuïtat l’estudi “Manteniments a la CS-140 de Fontaneda” on es defineixen les línies mestres de les actuacions que cal executar en aquesta carretera quant al drenatge, sosteniment, contenció de vehicles i talussos.

Foto: Google Earth

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.