valiraEl Consell de Ministres ha licitat per la via d’urgència les fases 3a i 4 de les obres de canalització del riu Valira des del Pont de Prat Salit fins al pont del Pobladó. Les obres tenen un cost estimatiu de 1.354.308 euros i un termini d’execució previst de 35 setmanes, mentre que les ofertes es podran presentar fins el pròxim 14 de novembre.

Les fases de l’obra de canalització del riu licitades avui permetran protegir la riba esquerre del riu en el terreny anterior al carrer del Pobladó, alhora que una part de la riba dreta, protegint així també la CG1 a l’alçada del carrer de les Escoles.

La tipologia del mur de protecció de la fase 4 i la situació precisa en planta s’ha adaptat a petició dels departaments de Medi Ambient i Patrimoni Natural, alhora que per recomanació de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’andorra (APAPMA). Així, abans de licitar les obres s’ha hagut de comprovar que el llit del riu canalitzat amb el nou mur projectat permet el pas de l’aigua segons les previsions dels estudis.

Com a mesura suplementària de seguretat, s’ha projectat una barana del passeig del riu amb una part de mig metre formigonat i mig metre metàl·lic en aquells llocs en què el resguard era inferior a mig metre, donada la vulnerabilitat que presenta sobretot el marge dret del riu.

L’obra del marge esquerre consta d’un mur de canalització amb formigó ciclopi a la base (material líquid de gran resistència emprat per a murs i fonaments) i murs de maçoneria per damunt, amb un passeig del riu al seu capdamunt de 2 metres d’amplada, la urbanització del qual anirà a càrrec del Comú d’Andorra la Vella.

El projecte també contempla l’execució del mur de protecció de la CG1 a la part final de les canalitzacions d’aquest marge. En aquest indret, el passeig del riu és volat sobre el riu amb un voladiu d’uns 2 metres. Els murs d’aquesta riba són de formigó armat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada