El Govern ha aprovat avui licitar mitjançant concurs públic nacional els treballs de construcció de la nova Seu de la Justícia. La superfície total del futur edifici serà de 15.458 m2.

El projecte s’ha redactat seguint les necessitats expressades pel Consell Superior de la Justícia i mantenint diverses reunions amb els representants de tots els usuaris de l’equipament (batlles, fiscals, policia,…).

En el decurs dels estudis previs es va decidir reduir la superfície inicialment prevista per aquest projecte (la totalitat del solar) fins als 2.068 m2 i reservar els restants 532 m2 (costat est) per a un futur edifici administratiu. Tot i aquesta partició el projecte preveu la construcció en soterrani de la totalitat del solar.

D’aquesta manera la futura Seu de la Justícia disposarà de 2 plantes soterrànies amb un total de 5.150 m2 construïts, destinades a: 91 places d’aparcament i altres dependències tècniques. La planta baixa amb 1.636 m2, es destinarà principalment a vestíbul, recepció i registre, àrea de notificacions, Batllia de guàrdia i una sala polivalent de 236 m2 (prevista per a actes públics i sala de vistes). A la planta primera, de 1.851 m2 hi haurà una gran sala d’espera que donarà accés a les quatre sales de cúries i a les dues sales de vistes, a més dels espais reservats per als advocats i per als procuradors, així com l’àrea de treball dels nuncis. Finalment  a les plantes superiors, de la segona a la setena amb un total de 6.538 m2, s’hi trobaran el Consell Superior de Justícia, les dependències de la Batllia, de la Fiscalia, el Tribunal de Corts i el Tribunal Superior de Justícia.

El pressupost  del 2016 contempla 1.900.000,00 euros destinats a aquesta partida, i uns plurianuals pels dos següents exercicis de 9.500.000,00 euros pel 2017 i de 7.400.000,00 euros pel 2018.

La data límit de presentació de les ofertes és el 26 d’agost i el termini d’execució de les obres és d’uns 30 mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada