El Govern ha licitat els treballs d’actualització de la cartografia de riscos naturals geològics i geotècnics d’Andorra, per un import estimat de 195.000 euros i un termini d’execució de 12 mesos. El concurs nacional obert permetrà la recepció d’ofertes fins el 31 de maig.

Els treballs tenen com a objectiu revisar de forma justificada el contingut de la Cartografia de riscos geològics i geotècnics, amb la finalitat de precisar-la i adaptar-la a l’evolució de la normativa, de l’estat de la ciència i de la tècnica, i dels estudis de detall aprovats, que ha tingut lloc des del moment de l’elaboració de la Zonificació del territori relativa a riscos geològics i geotècnics, aprovada al març del 2005.

S’analitzarà així la qualificació del nivell de perillositat (molt baix, baix, mitjà i alt) atribuïble a les diferents zones d’Andorra per causa de risc geològic (caiguda de blocs rocosos, corrents d’arrossegalls, inestabilitats de vessant, etc), atesa l’evolució del coneixement sobre la matèria des de l’elaboració de la zonificació aprovada el 2005, tant pel que fa al progrés del coneixement científic com de l’augment de l’experiència del risc que afecta el nostre país.

El treball licitat s’inscriu en el marc regulat per la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, la qual estableix que la classificació del sòl (Sòl Urbà i Urbanitzable i Sòl No Urbanitzable) depèn, entre d’altres factors, del nivell de perillositat per risc natural que afecta el terreny.

La cartografia actualitzada ha de cobrir el mateix àmbit territorial que la Zonificació del territori relativa a riscos geològics i geotècnics aprovada al març del 2005 i, a més, totes aquelles àrees del territori andorrà que els Plans d’Ordenació i Urbanisme Parroquials vigents classifiquen com a Sòl Urbà o Sòl Urbanitzable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada