Es licita l’enderroc de l’antic edifici administratiu d’Andorra Telecom

El  Consell d’Administració d’Andorra Telecom ha aprovat la licitació de la desconstrucció de l’estructura de l’edifici administratiu del número 112 de l’avinguda Meritxell, l’antiga seu de l’agència comercial de la companyia. Aquests treballs formen part del projecte de construcció de l’edifici The Cloud en el solar resultant, en la confluència de l’avinguda Meritxell i els carrers Bonaventura Riberaygua i la Borda.

L’agència comercial es va traslladar l’any passat al carrer Prat de la Creu, al costat de la plaça de la Rotonda, per permetre els treballs en l’interior de l’edifici. La desconstrucció es clou ara amb aquesta petició d’oferta pública que afecta l’estructura.

La licitació es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra aquest dimecres. Les empreses interessades disposaran fins el 12 d’octubre per presentar les seves ofertes amb la perspectiva que les obres s’iniciïn a finals de mes d’octubre i finalitzin al desembre.

El procés de desconstrucció es realitzarà tenint en compte els estrictes criteris de la certificació Leed Or, que minimitza l’impacte mediambiental i sobre l’entorn tant de l’obra com de la futura explotació de l’edifici The Cloud. En aquest sentit, se seguiran les directrius relatives a reduir al màxim la pols, les vibracions o els sorolls i que les obres tinguin la mínima afectació sobre el trànsit o els vianants, tal i com ja es va fer amb èxit en el procés de desconstrucció de la caserna de bombers.

Un cop realitzada la desconstrucció, el solar quedarà ocupat tan sols per l’edifici de serveis, situat a la part central. L’immoble, que acull equipaments tècnics d’alta sensibilitat, es mantindrà intacte i s’acabarà integrant a la futura estructura de l’edifici.

L’equip de projecte treballa en aquests moments en els requeriments tècnics per a la fase 3, de construcció pròpiament de l’edifici The Cloud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.