Es licita l’avaluació ambiental dels sectors comercial i industrial d’acord amb la DEC

Treballs de construcció d’un futur centre comercial al Fener
Treballs de construcció d’un futur centre comercial al Fener. Foto: ANA Economia

El Consell de Ministres ha aprovat la licitació de l’elaboració dels treballs per dur a terme una auditoria per analitzar els efectes ambientals del sector comercial i industrial, inclosa la construcció. Aquesta auditoria dona resposta al punt 20 de l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica de la Declaració d’Emergència Climàtica (DEC).

Concretament, l’auditoria ha d’analitzar tant l’impacte mediambiental (gasos d’efecte hivernacle generats, quantitat de generació de residus, etc.), les necessitats de consum (per exemple, energètic) i de producció d’aquests sectors.

La declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica, aprovada per unanimitat al Consell General, el 23 de gener del 2020, reconeix la crisi climàtica i en conseqüència, declara l’estat d’emergència climàtica i ecològica per mobilitzar coherentment els recursos necessaris per reduir les emissions anuals no absorbides de gasos d’efecte d’hivernacle en un mínim de 37% a l’any, a horitzó 2030. Alhora impulsa la transició cap a la neutralitat de carboni al país, en el context de l’Objectiu de desenvolupament sostenible 13.

El plec de bases podrà descarregar-se de manera gratuïta als llocs web www.tramits.ad o www.e-tramits.ad (enllaç Edictes i plecs de bases), o es pot recollir presencialment al Servei de Tràmits del Govern. El termini per presentar ofertes romandrà obert fins al 16 de juny del 2022.

TOTES LES NOTÍCIES