El Govern licita una concessió administrativa per a la redacció del projecte, la construcció, l’explotació i el manteniment del Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA). El concurs internacional es durà a terme per procediment obert. La data límit de presentació de les ofertes és el 1 de març del 2016.

El CRAMEA serà un equipament destinat a esportistes d’alt nivell als quals se’ls oferirà unes instal·lacions per a estades de residència més o menys llargues amb la finalitat d’adaptar l’organisme a l’alçada. El centre estarà destinat a la preparació física, l’entrenament i la recuperació post esforç, així com a tractaments mèdics propis de la medicina esportiva. El centre estarà orientat a esportistes professionals o semi professionals.

L’interès de dur a terme la construcció d’un centre residencial en alçada medicoesportiu, a l’edifici de Sud Ràdio, al Pic Blanc i el seu entorn immediat, rau en el fet que serà un equipament singular i la instal·lació d’aquest tipus a més alçada a Europa, a 2.500 metres per sobre el nivell del mar, que conjugarà tant el caràcter eminentment sanitari amb les activitats esportives. El projecte té com a objectiu originar un pol medico-esportiu i de recerca de màxima categoria a més d’oferir un atractiu turístic d’interès, augmentant l’activitat econòmica del Pas de la Casa i del país en general. L’edifici de l’antiga emissora de Sud Ràdio reuneix les condicions, tant d’alçada, com d’excel·lent ubicació. També s’ha tingut en compte la seva comunicació i l’entorn natural que ofereix als futurs residents.

El plec de bases de la concessió administrativa contempla la redacció del projecte, la construcció de les instal·lacions específiques per als esportistes, així com les zones comunes, l’allotjament i l’aparcament de vehicles. També contempla la gestió i l’explotació del centre per un període 40 anys. El període d’adjudicació s’ha acordat amb el Comú d’Encamp i s’ha especificat en una addenda al contracte signat el 1993.

L’edifici està inventariat en el catàleg del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, així un dels requisits inclosos en el plec de bases de la concessió administrativa és que s’haurà de respectar la fisonomia, estructura, aspecte i elements arquitectònics de l’edifici a efectes de preservació. El projecte constructiu haurà de seguir les directrius que dictarà el ministeri. Les noves construccions que es realitzaran al voltant de l’edifici es disposaran arran de terra, seguin el relleu natural, disposats en plantes semi soterrànies amb l’objectiu de no pertorbar les visuals de contemplació de l’edifici antic.

A l’interior de l’edifici de l’antiga Sud Ràdio es destinarà un espai commemoratiu que amb alguns dels més elements que contenia aquesta emissora, com a testimoni de l’origen d’aquesta construcció. Així, la intervenció del projecte, respectarà els valors històrics, socials i arquitectònics lligats a aquest edifici.

El Consell de Ministres ja va aprovar el passat 9 de desembre, declarar projecte d’interès nacional la construcció d’aquest centre residencial en acord amb Departament d’Obres Públiques i Urbanisme del Comú d’Encamp. El començament de les obres està previst per l’estiu del 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada