El  Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la licitació de la redacció del projecte constructiu i la direcció d’obra de sis edificis de l’administració general en el marc del programa 3E d’Eficiència energètica a les escoles.

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior van engegar el programa 3E per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica a les escoles, amb l’objectiu de millorar el comportament energètic de la majoria de centres escolars del país i alhora contribuir a fomentar el rol exemplar de l’Administració.

Així, durant el 2016-2017 s’estan elaborant sis auditories per poder definir les inversions destinades a la millora energètica de sis centres educatius. Amb els resultats preliminars de les auditories energètiques calia licitar la redacció dels projectes constructius, i tenint en compte que cal prioritzar les actuacions en els períodes de vacances escolars, s’ha considerat necessari considerar el concurs nacional de modalitat urgent. Els treballs de redacció dels projectes constructius que es liciten comptaran amb el seguiment dels ministeris esmentats i del Ministeri d’Ordenament Territorial.

Els centres escolars auditats i on es faran els treballs per a la seva millora energètica són l’Escola andorrana maternal i de primera ensenyança d’Encamp, l’Escola andorrana maternal i de primera ensenyança d’Ordino, l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, l’Escola andorrana maternal i de primera ensenyança de Sant Julià de Lòria, el Centre de Formació Professional d’Andorra i l’Escola andorrana i espanyola maternal i de primera ensenyança d’Escaldes-Engordany.

Les actuacions definides preliminarment que contemplaran aquests projectes són d’aïllament dels edificis, tant pel que fa a la coberta, la façana, voladís i soterranis, parets i sostres, golfes, canvis de finestres, i ajustaments del tancament de les portes, segons les necessitats de cada edifici. A més es preveuen millores del sistema elèctric com detectors de presència o canvis de làmpades. També es faran actuacions sobre la producció d’energia, instal·lant termos elèctrics, sistemes de producció d’aigua calenta mitjançant aerotèrmia, instal·lació de plaques solars fotovoltaiques o producció de calor amb biomassa. Els projectes també preveuen mesures sobre el control tèrmic, instal·lant sistemes de ventilació mecànica i de protecció solar.

La licitació es fa en sis lots, de manera que les adjudicacions de la redacció dels projectes i direcció d’obres es faran per separat per a cada un dels centres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada