El Govern, a proposta del Ministeri de Medi Ambient, ha aprovat licitar la revisió del Pla nacional de residus 2012-2020 i la redacció del pla 2016-2020, així com el pla de comunicació corresponent al mateix període. D’altra banda, s’ha aprovat també la licitació de la revisió de l’estratègia de vigilància, comunicació i protecció del medi atmosfèric 2012-2016 i la redacció de l’estratègia 2016-2020.

El Consell de Ministres ha acordat licitar els dos projectes en lots separats, i es farà mitjançant un concurs internacional amb modalitat d’urgència. El procediment escollit és d’urgència atès que els plans han de ser revisats i iniciar el període de vigència el gener del 2016, i el termini mínim per a la realització dels projectes és d’aproximadament tres mesos.

El gener del 2001, el Govern va aprovar el Pla nacional de residus on es fixaven uns objectius a assolir en quant a la valorització de residus per als anys 2005 i 2020. La revisió del PNR es realitza cada cinc anys per comprovar l’assoliment dels objectius fixats al PNR fins a l’any 2020 i revaluar si s’han de mantenir o modificar, així com per definir els objectius intermediaris quinquennals i definir els plans de comunicació en relació amb aquests objectius intermediaris, i és en aquest context que cal licitar novament la revisió i el nou pla 2016-2020.

D’altra banda, el Govern va aprovar, el 6 de desembre del 2006, una estratègia de vigilància, comunicació i protecció del medi atmosfèric per tal de definir les línies directrius en l’àmbit del medi atmosfèric. L’estratègia s’ha de revisar periòdicament cada cinc anys i per això es va aprovar l’estratègia del medi atmosfèric per al període 2012-2016, de la qual ara es licita la revisió i la realització de la nova estratègia 2016-2020.

1 comentari

  1. Nosaltres volen participar però tenim un procediment que pot costar 25 millones de € ‘sense residus contaminació 0 molte més producció de energia i se amortitza en 6 anys . Totes las incineradores tindrian que desapareix
    Carles Soler Lladó ING ind colegiat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada