El Govern ha aprovat, aquest dimecres, un concurs de licitació del servei de recollida selectiva i gestió de la fracció orgànica dels residus generats per grans productors.

Un dels objectius del Pla Nacional de Residus 2017-2020 és la recollida selectiva i gestió de la matèria orgànica prop de grans productors. Amb la voluntat d’assolir aquesta fita, i després d’haver descartat la màquina d’autocompostatge en alçada que es va testar amb la prova pilot de l’any passat, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, d’acord amb la Comissió Nacional de Residus, ha decidit adjudicar a una empresa externa la recollida i gestió d’aquest tipus de residus dels grans productors.

L’objectiu d’aquest projecte és vetllar per la implantació progressiva i el compliment de la jerarquia de les opcions de gestió de residus, segons la qual cal prioritzar el reciclatge davant la valorització energètica i l’eliminació. A més, el projecte ha de servir per validar les estimacions de generació de matèria orgànica, l’aplicabilitat dels models de gestió i la qualitat de la recollida selectiva per a cada tipus de productor, segons els estudis realitzats fins al moment.

L’adjudicatari del concurs haurà de fer la recollida dels contenidors de matèria orgànica prop de grans productors (principalment els grans centres comercials), i posteriorment l’hauran de traslladar fins a una planta de compostatge fora del territori andorrà, ja que Andorra no disposa d’una planta per al compostatge de matèria orgànica.

El concurs licitat aquest dimecres és nacional, té modalitat de contractació ordinària i el seu procediment de licitació és obert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada