El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la licitació, mitjançant concurs públic internacional, obert i ordinari, de la implementació d’un nou sistema global de gestió de les dades agràries.

A proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha aprovat el concurs per obtenir aquest nou sistema, que es gestionarà des del Departament d’Agricultura i el Departament de Sistemes d’Informació del Govern. L’objectiu, en el marc de la modernització de l’Administració, és que el nou sistema permeti l’agrupació de totes les informacions relacionades amb les explotacions agrícoles i que alhora es puguin compartir aquestes informacions amb altres sistemes o amb els usuaris.

Així, les dades que ja es recullen actualment es podran aprofitar de manera més eficient i útil.La intenció és comptar amb un sistema més modern que el que es fa servir actualment, que va ser posat en funcionament l’any 2000 i que no permet l’intercanvi de dades ni la implantació de noves funcionalitats. Amb el futur sistema es posaran al dia els registres dels quals ja es disposa, i s’implantaran funcionalitats que permetin connectar-les amb altres dades de l’Administració, i que els particulars puguin consultar les seves dades. Entre les informacions que s’inclouran en aquest nou sistema, hi haurà totes les dades de cada una de les explotacions agràries, del seu titular, la maquinària, els treballadors, els animals, el seu rendiment, etc.

A més, la vigilància sanitària i la connexió amb els veterinaris podrà ser molt més immediata gràcies als nous aplicatius, i també hi haurà sistemes per al càlcul dels ajuts.L’edicte, que es publicarà la setmana vinent al BOPA, preveu un període de desenvolupament del nou sistema, de manera que a finals del 2019 es pugui fer la migració total de les dades al nou sistema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada