El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant Aeroports de Catalunya, ha obert la licitació, en un únic contracte, dels serveis dels aeroports de Lleida-Alguaire i Andorra-la Seu d’Urgell per un import de 10,8 milions d’euros durant tres anys. El concurs inclou el servei de control de trànsit aeri de l’aeroport de Lleida-Alguaire i d’AFIS i d’operacions al d’Andorra-la Seu d’Urgell.
 
Es preveu adjudicar el contracte durant aquest estiu, perquè es pugui fer el traspàs de proveïdor en sis mesos (termini estimatiu de l’AESA per autoritzar canvi de proveïdor) i, per tant, el nou operador comenci a treballar a principis del 2017.
 
Liberalització al control aeri
 
Aquesta licitació representa diversos beneficis respecte de la situació actual: permet reduir costos i flexibilitzar serveis ja que concentra en un sol contracte els serveis a ambdues instal·lacions. S’estima que la despesa total es podrà reduir en 1,5 milions d’euros en tres anys.
 
Pel que fa al control aeri, cal remarcar que el nou contracte obre la possibilitat que un altre operador pugui prestar a l’aeroport de Lleida-Alguaire a banda d’Enaire (antiga Aena). Quan es va obrir aquesta instal·lació l’any 2010, només hi havia aquest operador per oferir el servei. Actualment, aquest sector s’ha liberalitzat i ara, a l’hora de renovar el contracte, es podran presentar altres empreses, alhora que s’engloben en una sola licitació els dos aeroports gestionats per Aeroports de Catalunya. A la Seu d’Urgell funciona amb serveis AFIS, que és l’anàleg al control aeri per  aeroports més petits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada