El Consell de Ministres ha declarat desert el concurs d’adjudicació dels treballs de restauració dels exteriors del fals túnel de Sant Antoni de la Grella, a la Massana, al mateix temps que ha procedit a una nova licitació del concurs, en aquest cas detallant la estimació pressupostària base en els 199.957 euros.

El motiu ha estat el fet que la totalitat de les ofertes presentades a aquest concurs públic no han estat homogènies entre elles, havent-se produït també algunes alces i baixes desproporcionades. En aquest sentit, el Govern ha decidit que figuri l’estimació base per tal que les ofertes s’ajustin més a la quantitat pressupostada. Les ofertes es podran presentar fins el 23 de juliol.

Les obres, amb un termini d’execució previst de 3 mesos, han de reduir l’impacte visual que presenta el fals túnel en relació al paisatge des de diferents punts d’observació. Aquesta situació s’havia vist incrementada per la construcció de la boca oest del Túnel de les Dos Valires i per la reposició del camí ral.

D’altra banda, el Govern també ha licitat el projecte d’estabilització d’un talús al costat del riu Valira del Nord per sota del Camí Ral, també a la zona de Sant Antoni de la Grella de la Massana. Aquest concurs permet la presentació d’ofertes  igualment fins el pròxim 23 de juliol. En aquest cas, el projecte consisteix en la canalització canalització de les aigües del riu mitjançant una escullera per protegir el talús de les oscil·lacions del cabal, així com en reperfilar el nou talús amb estesa de terra vegetal, instal·lació de xarxes de protecció i plantació d’espècies vegetals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada