Es jutja el robatori a la joieria Cellini

cellini 1

Aquest matí ha començat el judici pel robatori a la joieria Cellini d’Escaldes, pel qual s’inculpa quatre ciutadans lituans. El fiscal té previst demanar 9 anys per al cap del grup organitzat mentre que la defensa vol l’absolució per manca de proves. Per als altres inculpats està previst reclamar una pena de cinc anys. La defensa pretén rebaixar la pena per l’atenuant que eren menors de 21 anys quan es van produir els fets.

El setembre del 2013 hi va haver el robatori a la joieria Cellini d’Escaldes-Engordany que va ser dut a terme per un grup de ciutadans lituans que, amb una pistola falsa, va endur-se un botí valorat en 440.000 euros.

Immediatament, la policia va desplegar un dispositiu anomenat ‘Gàbia’, consistent en dos perímetres de controls viaris i un augment de la vigilància a les fronteres, que va permetre detenir quatre sospitosos.Tres dels detinguts viatjaven amb dos taxis, mentre que al quart se’l va interceptar en un vehicle privat amb matrícula britànica. Els sospitosos tenien entre 18 i 23 anys.

La fiscalia preveu demanar nou anys de presó per a l’autor intel·lectual del robatori i la defensa, per la seva banda, en vol l’absolució ja que no hi ha proves que l’impliquin, més enllà de factors circumstancials com que és lituà, va estar detingut a Noruega per robatori i coneix alguns dels implicats.

Per a la resta dels detinguts la fiscalia pretén reclamar cinc anys per associació il·lícita i robatori amb port d’arma. Les defenses d’aquests individus demanen una pena més baixa… ja que no tenien 21 anys quan van tenir lloc els fets i, per tant, eren menors d’edat penalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.