Es flexibilitzaran els requisits d’experiència i formació per a les autoritzacions de treball

El  Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres una modificació del Reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de les autoritzacions de treball fronterer.

La principal modificació és la flexibilització, una vegada més, dels requisits en matèria de formació i experiència del treballadors de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu o d’estats amb conveni amb el Principat d’Andorra.

Així, el text aprovat preveu que quan no es pugui acreditar una titulació de caràcter estatal o una experiència mínima d’un any, es podrà contractar igualment el treballador si el Servei d’Ocupació conclou la idoneïtat de la persona sol·licitant per al lloc de treball en qüestió i l’empresari assumeix unes obligacions en matèria de formació del treballador.

D’altra banda, la modificació amplia el contingent aprovat el passat mes d’octubre per respondre a les necessitats dels sectors introduint dues noves professions que no estaven recollides fins ara: la de peó de la construcció i marmitó (rentaplats).

El Govern va aprovar un contingent de 596 autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer per a les ocupacions que no es troben o que es troben amb dificultats al mercat de treball intern. Aquest contingent tenia en compte la millora de la situació socioeconòmica, però en els darrers mesos s’ha experimentat una disminució més important de l’esperada de les persones en situació de desocupació, i n’ha resultat que les empreses tenen dificultats per cobrir les seves necessitats de personal. Per aquest motiu, després d’analitzar les demandes dels interlocutors socials i dels agents productius del país s’ha acordat ampliar el contingent de les autoritzacions amb dues noves ocupacions, que són les de marmitó i peó de la construcció. Així, s’amplia la quota en 64 places per a aquestes ocupacions.

Finalment, s’ha decidit que el salari mínim de les ocupacions professionals de recepcionista d’hotel i cambrer es reduirà en 100 euros.

D’altra banda, aquest mateix dimecres, el Consell de Ministres ha aprovat també una nova quota d’autoritzacions de residència i treball per compte propi, que contempla un total de 250 nous permisos.

Aquesta convocatòria es fa necessària després que el darrer contingent, aprovat al maig del 2016, gairebé s’hagi esgotat, i té l’objectiu de donar continuïtat al foment de la inversió estrangera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.