font2El Govern ha acordat convocar un concurs d’idees internacional per a la realització d’una instal·lació per a espectacles de fonts, llum i so al riu Valira, entre el pont de París i el pont de la Rotonda d’Andorra la Vella.

Aquesta nova instal·lació té un doble objectiu: convertir-se en un atractiu turístic innovador i diferenciador per als visitants i actuar com a element dinamitzador de la zona. El ministeri de Turisme destaca que altres destinacions urbanes estan utilitzant aquest tipus d’espectacles com a complement de la seva oferta lúdica i de compres.

El Govern procedeix ara al concurs d’idees per seleccionar una proposta per, més endavant, procedir a l’execució de l’obra si es considera oportú. El concurs d’idees fixa l’atorgament de tres premis de 12.000, 6.000 i 3.000 euros, però en el plec de bases queda clar que el fet de guanyar el premi no assegura al guanyador que realitzarà la font. El Govern es reserva el dret a tirar endavant el projecte. El ministre Camp ha remarcat, no obstant, que la decisió es prendrà la pròxima legislatura alhora que ha precisat que el cost estimat de realització de la font s’ha situat en 1,3 milions d’euros.

El plec de bases defineix els criteris per seleccionar una empresa o UTE especialitzada en el disseny i realització de fonts d’aigua que duguin a terme espectacles i que incloguin el so, la il·luminació i diverses escenografies d’aigua, llum i musica. El concursants han de presentar tant una proposta formal del disseny de la font com també propostes dels espectacles que la font oferirà mitjançant simulacions en vídeo.

També s’exigeix als concursants que la instal·lació funcioni tot l’any, adaptant-se a les condicions climàtiques, per tal que afegeixi un atractiu a l’experiència de compra, incrementant l’oferta lúdica de la zona. També requereix que la font pugui funcionar de manera permanent i ininterrompuda sense espectacle, principalment durant el dia, i que permeti fer nombrosos espectacles diferents, utilitzant l’aigua, la llum i la música.

L’empresa adjudicatària ha de presentar una estructura que es pugui col·locar elevada per sobre del llit del riu Gran Valira. Aquesta estructura no pot ocupar el llit del riu. L’estructura de sustentació de la instal·lació ha d’estar dimensionada per resistir les condicions específiques d’Andorra.

El plec de bases del concurs internacional d’idees preveu que una part important dels treballs vagin a càrrec d’empreses andorranes, i en particular que la totalitat de l’obra civil es contracti amb empreses andorranes

Es valoraran criteris com la qualitat, la integració en el teixit urbà o l’espectacularitat, i també l’aspecte artístic com si es tractés d’una escultura, representat pel disseny i l’estètica de la instal·lació com a element diferenciador.

El jurat estarà integrat per representants del Govern, del comú d’Andorra la Vella, que s’ha manifestat favorable al projecte, de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, de la CEA i de la PIME.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada