“Facebook suposa un perill per a la democràcia”. Aquesta frase que podria ser atribuïda a algú contrari a l’era de les tecnologies, en realitat ha estat escrita per Chris Hughes en una columna en el prestigiós diari The News York Times. El més sorprenent del cas és que Hughes va ser juntament amb Mark Zuckerberg un dels cofundadors de la xarxa social allà l’any 2002.

Segons el cofundador de la xarxa social més important del món, els 2.700 milions d’usuaris que mensualment utilitzen els serveis de la xarxa social, confereixen a l’empresa un poder desmesurat. Les estimacions de Hughes apunten al fet que actualment l’ecosistema capitanejat per Zuckerberg s’embutxaca el 80% dels ingressos mundials que generen les xarxes socials i això anul·la qualsevol mena de competència o emprenedoria.

En 2007 Hughes va abandonar la xarxa social per a unir-se a la campanya electoral de Barack Obama. Va ser durant el govern del president demòcrata quan la xarxa social va augmentar de forma exponencial la seva presència en els mercats amb l’adquisició de WhatsApp i Instagram. És per aquest motiu que resulta estrany que ara el cofundador de Facebook es queixi de la deriva de la xarxa social. Sigui com sigui, la veritat és que Hughes considera que va ser un gran error permetre a Zuckerberg aconseguir el control de dues de les empreses del panorama comunicatiu més importants del món. “El major error de la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units va ser permetre que Facebook comprés Instagram i WhatsApp”, ha explicat Hughes en la seva columna. Afegeix que Facebook hauria de separar-se “en diverses empreses”.

Per si no fos prou, el cofundador de la xarxa social també ha disparat contra el seu antic company. Segons aquest, Zuckerberg posseeix un poder dins de l’empresa del qual ningú sospita. Hughes assenyala que el creador de Facebook, encara que el defineix com una bona persona, canvia al seu antull els algorismes i la seva obsessió per créixer ha acabat per fer que Facebook tingui menys seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada