Es diagnostiquen 34 nous casos de Covid-19 en les darreres hores

Administració d'una vacuna
Administració d’una vacuna. Foto: Arxiu

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.498 (+34) persones, i es registren un total de 14.004 altes (+16). El total de defuncions fins a la data és de 127.

Actualment hi ha 367 casos actius (+18): d’aquest total hi ha 7 persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (+0), 5 a planta i 2 a l’UCI, ambdós requereixen ventilació mecànica i un d’ells és turista).

En quant als vaccins contra la COVID-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 86.678 dosis –49.461 primeres dosis i 35.271 segones–. Tal com ha explicat el ministre, la cobertura de la vacunació amb la segona dosi sobre la població vacunable és del 52,7%.

Durant la roda de premsa, Benazet ha insistit a assenyalar que la immunització de la població és l’única eina per a recuperar la normalitat. De la mateixa manera, ha afirmat, que a hores d’ara hi ha una important circulació del virus i que s’han d’extremar les precaucions, sobretot per a aquells ciutadans que no tenen la pauta completa de la vacuna. El ministre de Salut ha explicat que la variant Delta del virus és la que està més present a Andorra i que cal extremar les precaucions, ja que es tracta d’una variant molt infectiva, fins i tot en període d’incubació.

Tanmateix, el ministre ha apel·lat a fer ús de la mascareta en els espais exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat o hi hagi aglomeracions.

TOTES LES NOTÍCIES