Es detecten targetes de minusvàlid falsificades

Darrerament, AMIDA ha detectat diversos vehicles estrangers amb targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat falses. Tot i que en alguns casos es fa difícil diferenciar la falsificació, els comuns ja han anunciat que prendran mesures per posar-hi fre.

Segons explica RTVA, AMIDA ha denunciat que els darrers mesos s’han vist vehicles estrangers utilitzant targetes d’aparcament falses per ocupar places destinades a persones amb discapacitat. Fa un parell d’anys es van homologar en l’àmbit europeu. I des del col·lectiu ja fa temps que es va demanar al Consell Nacional de Discapacitats que es fessin formacions per als agents de circulació i que es multés. “A França, Espanya o Itàlia són molt curosos, et foten la multa de segudida. A Espanya són 300 euros i nosaltres vam dir que havíem de començar ja a posar multes”, insisteix Grandvallet.

Els comuns augmentaran els controls. Han ordenat als serveis de circulació que centrin l’atenció en les persones que ocupen el vehicle. Tenen potestat per immobilitzar-lo i, en cas de confirmar-se el frau, també es cursaria denúncia policial. “Hi ha tolerància zero”, avança el cònsol de Canillo, portaveu de la reunió de cònsols, Josep Mandicó.

AMIDA també ha denunciat casos de targetes de difunts que les famílies no han retornat. Des del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior s’estan revisant.