El Govern reunit avui en Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el Pla rector de la cooperació internacional 2018, que estableix la política del Govern en matèria de cooperació, i descriu el procediment de presentació de projectes per a subvenció pública. Per aquesta convocatòria, el Govern destina una partida de 250.000 euros.

La convocatòria quedarà oberta a partir de la seva publicació al BOPA el pròxim dimecres 11 d’abril i es tancarà el divendres 11 de maig. Durant aquest període de temps, les ONG andorranes podran presentar els seus projectes per optar a una subvenció, que com en anys anteriors, pot arribar a la quantitat màxima de 40.000 euros per iniciativa.

El Pla rector 2018 manté les mateixes prioritats sectorials que l’any anterior: l’educació, els grups vulnerables (infants, dones i persones amb discapacitat principalment), el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic amb una especial atenció a l’aigua. Així mateix, es mantenen les prioritats geogràfiques del Pla rector 2017 que s’estableixen tenint en compte les llistes internacionalment reconegudes com del Banc Mundial, i les de Nacions Unides. També es té en compte els països on les ONG andorranes tenen més impacte.

A banda de la convocatòria d’aquestes subvencions, el Ministeri d’Afers Exteriors també manté les subvencions de fins a 7.500 euros per a projectes internacionals més petits, que es poden sol·licitar en qualsevol moment de l’any, i ajudes de fins a 3.000 euros per a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització de la societat, que es duguin a terme a Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada